Portfolion

A PortfoLion budapesti központú kockázati- és magántőke alapkezelő, mely a közép-kelet-európai régióba fektet be. A finanszírozáson túl üzleti tapasztalataikkal, pénzügyi tudásukkal és kapcsolatrendszerükkel is támogatják a portfólió cégeiket.

A PortfoLion által kezelt, jelenleg befektethető tőkével rendelkező Alapok:

  • PortfoLion Regionális Magántőke Alap

Az alap olyan, főleg magyarországi és legalább 3 éve működő KKV-k piacszerzésének finanszírozására jött létre, amelyek kiforrott üzleti modellel és nagy növekedési potenciállal rendelkeznek.

A befektetés tőkeemelés formájában történik 3-5 éves időtartamra. A befektetési időszak lejártával a tulajdonostársakkal és menedzsmenttel közösen egyeztetett exit lehetőségeket keres.

Az Alap 10 milliárd forint jegyzett tőkével rendelkezik, melyet az OTP Bank Nyrt. valamint az Eximbank Zrt. biztosít. Az Alap futamideje 2018 év végéig tart, és legfeljebb 2 milliárd forintot (kb. 6 millió EUR-t) fektet be egy-egy társaságba. Iparági preferenciája nincs (ingatlanba nem fektet), főként növekedési, MBO/MBI, kivásárlási és restrukturálási tranzakciókat valósít meg.

  • OTP Digitális Kockázati Tőkealap

A közelmúltba indult OTP Digitális Kockázati Tőkealap befektetési célpontjai olyan korai fázisú, fintech és digitális technológiával foglalkozó startupok a CEE régióban, amelyek már elérték a product-market fitet, és az üzleti modell validálásához, valamint termék-és üzletfejlesztéshez keresnek forrást.

Az Alap 6,5 millió EUR jegyzett tőkével rendelkezik, célja, hogy olyan jelentős növekedési potenciállal bíró digitális technológiai projektekben szerezzen kisebbségi üzletrészt (akár társbefektetőként), amelyek néhány év alatt az európai pénzügyi szektor digitális transzformációjának jelentős szereplőivé válhatnak. Az előnyben részesített befektetési területek közé tartozik az e-commerce, blockchain, big data, IT infrastruktúra, pénzügyi szoftver, mesterséges intelligencia és machine learning.

 

A PortfoLion a kiválasztott vállalkozásokat a rendelkezésre bocsátott tőke (100 ezer – 1 millió EUR, amely egyedi esetekben az intervallumon kívül eső összeg is lehet) mellett szakmai tudással, iparági kapcsolatrendszerrel, a bankcsoport által biztosított lehetőségekkel és 9 országra kiterjedő régiós hálózattal támogatja.

Befektetéseik között találjuk például az AImotive-ot, a szallas.hu-t vagy a Starschema-t; a befektetéseikről bővebben: PortfoLion

Cégünk és szakértőink jelentős tapasztalattal rendelkeznek a PortfoLion várható és tipikus befektetési feltételeit, elvárásait illetően, köszönhetően többek között Ügyfelünk, a Starschema közelmúltban zárt 5 millió USD nagyságú tőkebevonási projektjének, melyben a tőkebevonási folyamatot kizárólagos tanácsadóként támogattuk.  Így hatékonyan és nagyon hasznosan tudjuk a PortfoLionnal való befektetést, tranzakciót támogatni.

A Starschema 5 millió USD tőkebevonásának részleteit, tanulságait dolgoztuk fel az alapítókkal közösen a közelmúltban lezajlott Equity Reggeli rendezvényünkön, melyről részletesen olvashat itt:  Összefoglaló – Equity Reggeli március 21.

A deal részleteiről a sajtóban is olvashat információkat, például itt: IT Business

Keresse kollégáinkat!

Ügyfeleink, Partnereink így látják, ahogy dolgozunk: Rólunk mondták