VirtDB

VirtDB tőkebevonás

A Starschema a Big Data, BI, adatvirtualizáció, adattárház fejlesztés és tanácsadás területén az egyik legmeghatározóbb szereplő Európában. Felkerült az amerikai Inc. üzleti magazin top 5000 leggyorsabban növekvő európai vállalkozásainak listájára, saját kategóriájában az első helyen áll. Az Inc. listáján korábban olyan, ma már óriássá nőtt cégek is szerepeltek, mint a Facebook, a Microsoft vagy az Oracle.

A Starschema spin-off projektjéhez, a VirtDB-hez teljes tőkebevonási folyamat támogatására bízta meg cégünket, melynek célja a cég dinamikus nemzetközi terjeszkedésének megvalósítása volt. A folyamat során közreműködtünk:

  • az üzleti terv, a pénzügyi terv, a teaser és a befektetői prezentáció elkészítésében,
  • az üzleti tervezési folyamat kialakítását követően: a nemzetközi terjeszkedési stratégia kialakításában, exit stratégia meghatározásában, a befektetői longlist összeállításában, potenciális befektetőkkel való kapcsolatfelvételben, a befektetői ajánlatok értékelésében,
  • az alapítók felkészítésében a tranzakció folyamatára, a befektetői feltételek megismertetésében, a tárgyalások során Ügyfelünk pozíciójának erősítésében
  • a befektetői ajánlat elfogadása után a szindikátusi megállapodás feltételeinek kialakításában, az átvilágításban, majd a tranzakció zárásának támogatásában is.

Tranzakciós volumen: 1,2 millió EUR