Tőkebevonás

A creditmanagement területén innovatív fintech szoftvermegoldással piacra lépést és nemzetközi növekedést tervező Megbízónkat a tőkebevonás teljes folyamata során támogattuk, a felkészüléstől a tranzakció zárásáig. Feladataink voltak az üzleti modell és vállalati stratégia review, piac- és versenytárselemzésben való közreműködés, üzleti és pénzügyi terv elkészítésének támogatása, vállalatérték kalkulálása, tipikus befektetői feltételek megismertetése a Megbízóval, valamint az exit stratégia kialakításának támogatása.

A projekt során hazai és nemzetközi befektetőknek mutattuk be a befektetési lehetőséget, majd az egyes term sheet-ek tárgyalását, értékelését segítettük, a kiválasztott finanszírozókkal a befektetői szindikátusi szerződés tárgyalását, a zárást támogattuk. Az 1M EUR nagyságú tranzakció kockázati tőkealap befektetése mellett egy co-investor közreműködésével valósult meg.

Tranzakciós volumen: 1M EUR

Az ír-magyar, IT / retail / marketing területen működő startupot a tőkebevonási stratégia kialakítása, a hazai és nemzetközi befektetőkkel való tárgyalások, megegyezés (tranzakciós feltételek stb.) mellett az üzleti stratégia kialakításában is támogattuk – a munka azóta is folyik tovább. A célcsoport elemzése, a value proposition finomítása, az árazás, üzleti modell átalakítása mellett a teljes üzleti tervezésben támogattuk a csapatot. Mi több, részt vettünk „ajtónyitásokban”, bemutattuk potenciális új partnereknek, Ügyfeleknek.

Tranzakciós volumen: pre-seed

VirtDB

A Starschema a Big Data, BI, adatvirtualizáció, adattárház fejlesztés és tanácsadás területén az egyik legmeghatározóbb szereplő Európában. Felkerült az amerikai Inc. üzleti magazin top 5000 leggyorsabban növekvő európai vállalkozásainak listájára, saját kategóriájában az első helyen áll. Az Inc. listáján korábban olyan, ma már óriássá nőtt cégek is szerepeltek, mint a Facebook, a Microsoft vagy az Oracle.

A Starschema spin-off projektjéhez, a VirtDB-hez teljes tőkebevonási folyamat támogatására bízta meg cégünket, melynek célja a cég dinamikus nemzetközi terjeszkedésének megvalósítása volt. A folyamat során közreműködtünk:

  • az üzleti terv, a pénzügyi terv, a teaser és a befektetői prezentáció elkészítésében,
  • az üzleti tervezési folyamat kialakítását követően: a nemzetközi terjeszkedési stratégia kialakításában, exit stratégia meghatározásában, a befektetői longlist összeállításában, potenciális befektetőkkel való kapcsolatfelvételben, a befektetői ajánlatok értékelésében,
  • az alapítók felkészítésében a tranzakció folyamatára, a befektetői feltételek megismertetésében, a tárgyalások során Ügyfelünk pozíciójának erősítésében
  • a befektetői ajánlat elfogadása után a szindikátusi megállapodás feltételeinek kialakításában, az átvilágításban, majd a tranzakció zárásának támogatásában is.

Tranzakciós volumen: 1,2M EUR