STARSCHEMA

Starschema Business Intelligence

A Starschema a Big Data, BI, adatvirtualizáció, adattárház fejlesztés és tanácsadás területén az egyik legmeghatározóbb szereplő Európában, a feltörekvő adattal kapcsolatos technológiák szakértői, a Silicon Valley-ből is hozzájuk jönnek olyan cégek, mint a Facebook vagy a Netflix.

Felkerültek az amerikai Inc. üzleti magazin top 5000 leggyorsabban növekvő európai vállalkozásainak listájára, saját kategóriájukban az első helyen állnak. Az Inc. listáján korábban olyan, ma már óriássá nőtt cégek is szerepeltek, mint a Facebook, a Microsoft vagy az Oracle.

A Starschema spinoff projektjéhez, a VirtDB-hez teljes tőkebevonási folyamat támogatására bízta meg cégünket, melynek célja a cég nemzetközi terjeszkedésének megvalósítása volt.

A folyamat során közreműködtünk:

  • az üzleti terv, a pénzügyi terv, a teaser és a befektetői prezentáció elkészítésében,
  • az üzleti tervezési folyamat kialakítását követően a nemzetközi terjeszkedési stratégia kialakításában, az exit stratégia meghatározásában, a befektetői longlist összeállításában, a potenciális befektetőkkel való kapcsolatfelvételben, a befektetői ajánlatok értékelésében,
  • az alapítók felkészítésében a tranzakció folyamatára,
  • a befektetői feltételek megismertetésében, a tárgyalások során Ügyfelünk pozíciójának erősítésében,
  • a befektetői ajánlat elfogadása után a szindikátusi megállapodás feltételeinek kialakításában, az átvilágításban, majd a tranzakció zárásának támogatásában is.

A befektetők intenzív érdeklődést mutattak, végül a terveknek megfelelő 1,2M USD tőkebevonás történt a spinoff vállalatba.