STARSCHEMA

A Starschema a Big Data, BI, adatvirtualizáció, adattárház fejlesztés és tanácsadás területén az egyik legmeghatározóbb szereplő Európában, a feltörekvő adattal kapcsolatos technológiák szakértői, a Silicon Valley-ből is hozzájuk jönnek olyan cégek, mint a Facebook vagy a Netflix.

Felkerültek az amerikai Inc. üzleti magazin top 5000 leggyorsabban növekvő európai vállalkozásainak listájára, saját kategóriájukban az első helyen állnak. Az Inc. listáján korábban olyan, ma már óriássá nőtt cégek is szerepeltek, mint a Facebook, a Microsoft vagy az Oracle.

A Starschema spinoff projektjéhez, a VirtDB-hez teljes tőkebevonási folyamat támogatására bízta meg cégünket, melynek célja a cég nemzetközi terjeszkedésének megvalósítása volt.

A folyamat során többek között közreműködtünk az üzleti- és pénzügyi terv, a teaser és a befektetői prezentáció elkészítésében, az exit stratégia meghatározásában, a potenciális befektetőkkel való kapcsolatfelvételben, az ajánlatok értékelésében, a befektetési szerződés tárgyalásában, valamint a tranzakció zárásához kapcsolódó feladatokban is.

A befektetői érdeklődésnek köszönhetően végül a terveknek megfelelő 1,2M USD tőkebevonás történt a spinoff vállalatba.

A sikeres deal zárást követően 2017 végén ismét minket választottak tanácsadóként tervezett tranzakciójuk lebonyolítására, melynek célja ezúttal a nemzetközi – elsősorban tengerentúli – terjeszkedés és a regionális piacvezető pozíció megszilárdítása volt.

Szakértőink kizárólagos tanácsadóként a teljes tranzakciót támogatták:

  • közreműködtünk a befektetői teaserek, prezentációk elkészítésében,
  • a potenciális hazai és nemzetközi befektetők megkeresésében, a befektetői ajánlatok értékelésében,
  • a befektetés főbb feltételeinek kialakításában,
  • az átvilágítások támogatásában,
  • a befektetési szerződés tárgyalásában, a tranzakció egyéb feladatainak és a zárásnak a koordinálásában.

A számos pénzügyi és stratégiai befektetői ajánlatot követően egy regionális pénzügyi befektetővel közreműködésünkkel sikeres tranzakciót zártak.

Tranzakciós volumen: 5M USD