LOGISCOOL

3,5 millió EUR kockázati tőkebefektetést kapott Ügyfelünk, a Logiscool a CEE régió egyik legrégebben működő, vezető kockázati tőkebefektetőjétől, a Euroventures-től.

A kisgyermekek és fiatalok számára világszínvonalú programozás-oktatási rendszert kínáló Logiscool egyedülálló módon készíti fel a fiatalokat a digitalizált világban való hatékony és versenyképes működésre. A befektetésből a nemzetközi terjeszkedés gyorsítását, az új piacokon a partnerhálózat felépítését tervezik.

A Logiscool-t kizárólagos tanácsadóként az Absolvo támogatta.

A 2014-ben indult Logiscool élményalapú programozó iskola 6-18 éves gyerekeknek és fiataloknak kínál programozó és digitális tanfolyamokat, táborokat. Ma már 16 országban és 100+ helyszínen több mint 60.000 kisdiák kezdett el tanulni a Logiscool oktatási módszerével.

A Logiscool-módszer sikerét és töretlenül növekvő nemzetközi népszerűségét annak köszönheti, hogy moduláris, több mint 600 leckéből álló tananyagával éveken át kísérni tudja a diákokat a tanulás, fejlődés, digitális írástudás fejlesztése útján. Az oktatási platform „együtt nő” a diákok életkorával és tudásszintjével, mely hosszú távon is motiváló, egyedülálló sikerélményt biztosít számukra. Fiatal és lelkes trénerek teszik még hozzá azt a pluszt, amitől a tanulás valóban játékká, izgalmas kalanddá válik a gyerekek számára.

A Logiscool, a befektető Euroventures és a tranzakciós tanácsadó Absolvo csapata a tőkebevonási tranzakció zárását ünneplik

„Hiszünk abban, hogy a jövő tudásának elsajátítása lehet élvezetes és vidám dolog. Nálunk a diákok játszva tanulhatják meg a logikus gondolkodás alapjait, fejlődik a problémamegoldó képességük, átlátnak és megértenek komplex folyamatokat, és az itt megszerzett tudást és képességeket a későbbiekben szinte bármely munkaterületen képesek lesznek hasznosítani” – mondta Breuer Anita, a Logiscool egyik alapítója.

A cég a korábbi NNG-alapító és jelenleg angyal befektetőként tevékenykedő Balogh Pétertől kapott korábban befektetést, mellyel a fejlesztések mellett a nemzetközi terjeszkedést is sikeresen beindították. „A Logiscool már most elérte azt, amire nagyon kevés hazai márka volt csak képes: Tajvantól Floridáig épít sikeres franchise hálózatot, és gyerekek tízezreinek az életét változtatja meg. A nagy, közös álmunk a csapattal, hogy egymillió gyereket tanítsunk meg programozni – ezzel az ambícióval már tényleges érdemes reggel felkelni” – nyilatkozta Balogh Péter.

A mostani, 3,5 millió EUR befektetés a Euroventures-től és a tapasztalt társbefektető Szőke Mártontól érkezett, aki a Yahoo! által felvásárolt Indextools alapítója, számos sikeres exitet bonyolított már, portfóliójában olyan cégekkel, mint az AutoHop, a Tresorit, az Omixon vagy a Bitrise.

A befektetés lehetővé teszi, hogy a Logiscool növelni tudja a budapesti csapatát, fejlessze oktatási módszerét, szolgáltatásait, hazai és nemzetközi partnerhálózatát, és felgyorsítsa a nemzetközi terjeszkedést.

A Logiscool alapítói - Breuer Anita és Csitári Gyula

„Ez a befektetési kör egy nagyon fontos mérföldkő a Logiscool életében, nagy lendületet ad a további növekedésünkhöz. Biztosítja a csapat sokirányú fejlesztését és bővítését, ami azt eredményezi, hogy folyamatos fejlesztéseinkkel meg tudjuk szerezni és őrizni vezető szerepünket világszerte is. Arra törekszünk, hogy a globális piacon a legjobb programozás oktatási módszert nyújtsuk a gyerekeknek” – mondta Csitári Gyula, a Logiscool társalapítója.

Breuer Anita és Csitári Gyula nem csak üzlet-, hanem házastársak is; marketinges tudással, multis tapasztalattal, majd saját reklámügynökségüknél évtizedes cégvezetői múlttal alapították meg 2014-ben a Logiscoool-t, teremtettek egyedülálló programozás oktatási műfajt Magyarországon és törtek be egy nyilvánvaló piaci résbe. Mára számos versenytárs jelent meg a kódsulik piacán, de a Logiscool oktatási rendszere és modellje azóta is egyedülálló.

Terjeszkedésüket a kezdetektől fogva franchise rendszerben építették fel, mely nagyban segíti a skálázódást, a gyors növekedést, terjeszkedést (ami egy befektető szemében hatalmas piros pont).

Ma 100+ partnerrel dolgoznak együtt, és éves szinten 5-600 milliós árbevételt generálnak. A Euroventures befektetés és az ezzel érkező szakmai tudás, piacismeret és nemzetközi kapcsolatrendszer egy jelentős dimenzió-váltást eredményez majd a Logiscool életében, működésében és nemzetközi jelenlétében.

A befektetés előkészítése, a befektető-keresés, a tárgyalások a Logiscool esetében is hosszú hónapokat (több mint 1 év!) vett igénybe, bár ők kissé gyorsabb folyamatra számítottak.

Nagyságrendileg 30, előzetesen leválogatott befektetőnek küldték meg a pitch deck-et, majd a pozitív visszajelzések tükrében tovább szűkítették a kört, és a leginkább ígéretes befektető-jelöltekkel indultak meg a tárgyalások az Absolvo közreműködésével.

Végül az Euroventures lett a befutó.

Az átvilágítás során részletekbe menően elemezték az üzleti tervet, további elemzéseket kellett készíteniük, és számtalan érzékeny kérdésre kellett válaszolniuk annak érdekében, hogy a befektető alaposabban megismerje a működésüket, a piacukat és hogy pontosan lássa azt is, mennyire határozottak az álláspontjaik, stabilak a terveik, és mennyire hisznek abban, amit csinálnak, és amit csinálni terveznek. Az átvilágítás megnyugtató eredménnyel zárult, a term sheet tartalma nem változott, ami azt jelenti, hogy a cég működése, az üzleti modell és a tervek megalapozottak és reálisak.

„Azért fektettünk be a Logiscool-ba, mert egy nemzetközi tapasztalattal rendelkező, kiváló és elkötelezett menedzsment, egy gyorsan növekvő globális piac és egy technológia alapú, egyedi értékajánlat ritka találkozását látjuk. Nagy lehetőség és felelősség egy ilyen növekedési történet részesévé válni”– mondta Tánczos Péter, az Euroventures igazgatója.

A csapat arról számolt be, hogy mindvégig érezték a támogató légkört a befektető részéről, és a tranzakció zárása után, immáron tulajdonostársként is partnerként haladnak tovább.

Gratulálunk a Logiscool rendkívüli csapatának, és köszönjük, hogy részesei lehetünk sikereiknek! Sok kitartást és sikert kívánunk a jövőbeni ambiciózus tervek megvalósításához!