BALABIT IT SECURITY

A BalaBit hazánk egyik legsikeresebb technológiai vállalata, a világ egyik vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő cége. Vajon miért van szüksége egy dinamikusan növekedő cégnek tanácsadókra? A tanácsadó néha terhet vesz le a menedzsment válláról, néha csak segíti a döntéseket, vagy új megközelítést hoz be, eddig nem ismert tapasztalatot biztosít.

A közös munka célja a piacvezető globális versenytársak stratégiájának, kommunikációjának, partnerhálózatának feltérképezése, ezáltal a BalaBit pozíciójának újradefiniálása, kommunikációs és marketingstratégiájának a főbb kihívókhoz történő igazítása volt.

Ennek érdekében:

  • versenytárs-elemzést végeztünk (árbevétel, növekedési, tőke-ellátottsági adatok, partner- és értékesítési hálózat, stb.),
  • a főbb konkurensek értékesítési csatornáit, árazását, marketingkommunikációját elemeztük desktop research segítségével,
  • szakértői és partnerinterjúkon keresztül – ideértve a mystery shopping-ot is – kulcsinformációkat szereztünk a jövőbeli stratégiához,
  • adott célországokra vonatkozó piacelemzéseket végeztünk segítendő a priorizálást.

Javaslatot tettünk a globális terjeszkedésük földrajzi irányára, kijelöltük az ajánlatadási folyamat fejlesztési pontjait, ajánlásokat fogalmaztunk meg a partneri modell motivációs tényezőinek fejlesztésére és a marketing üzenetek irányára.

A stratégia update-jére többek között azért is szükség volt, mert a tulajdonosok / menedzsment úgy döntött, egy tőkebefektető segítségével finanszírozzák tovább a növekedésüket. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy a tulajdonosokat támogathattuk a nemzetközi befektetői tárgyalások során, a beérkezett befektetői ajánlatok értékelésében, a főbb befektetési feltételek kialakítása során, illetve a tranzakció támogatásában egyéb területeken.

A cég 2014-ben 8M USD-t vont be a londoni, IT security-ra specializálódott C5 Capital-től.

„Olyan típusú piacfelmérést tudnak nyújtani, amit más cég eddig nem adott, és olyan típusú támogatási szolgáltatásokat marketingnek, értékesítésnek, amit máshol eddig nem láttunk”