11 ENTERTAINMENT GROUP

Ügyfelünk, az 11 Entertainment Group beltéri, családoknak szóló szórakoztatási szolgáltatásokat kínál laser- és trambulinparkok (Cyberjump) és játszóházak (Elevenpark) formájában.

A 2009-ben családi hobbivállalkozásként induló cég ma 5 parkban évente több mint 500.000 látogatót fogad. A cégcsoport következő célja, hogy a környező országokban terjeszkedve a közép-európai régió vezető családi szórakoztatási szolgáltatásokat nyújtó cégcsoportjává váljon.

A növekedési terv támogatására tőkeerős, és jelentős régiós tapasztalattal rendelkező nemzetközi private equity befektetőt kerestek.

A prágai székhelyű Genesis Capital által menedzselt Genesis Private Equity Fund III (GPEF III) magántőke alappal írta alá az 11 Entertainment Group 61 %-ának értékesítéséről szóló szerződést 2019. szeptemberben Stefan Fritsch, az 11 Entertainment Group alapító-tulajdonosa. A Genesis Capital és Stefan Fritsch is jelentős tőkét allokáltak a közös növekedési terv támogatására.

A tranzakcióra való felkészülés részeként az 11 Entertainment Group tapasztalt felsővezetőkkel erősítette menedzsment csapatát, akik egyben a cégcsoport részvényesei is lettek.

„A Genesis tulajdonostárssá válása lehetővé teszi számunkra, hogy a szórakoztatási koncepciónkat minél gyorsabban elterjesszük a közép-európai régióban, és egyúttal bizonyítja, hogy csapatunk kiváló munkát végzett az eddigiekben a vállalkozásunk fejlesztésében. A Genesis szakértelme és a különböző iparágakban és ágazatokban szerzett több mint 20 éves tapasztalata segítségünkre lesz a vállalatunk professzionális továbbfejlesztésében.” – nyilatkozta Stefan Fritsch hivatalos sajtóközleményükben.

Az 11 Entertainment Group-ba való befektetés lehetőséget biztosít a Genesis Capital számára is, hogy a jelenleg még gyerekcipőben járó közép-európai családi szórakoztatási piacban rejlő lehetőségeket kiaknázza, valamint hogy új piacokon bővítse tevékenységét.

Ez a GPEF III nyolcadik befektetése, egyúttal az első önálló befektetése Magyarországon.

Az 11 Entertainment Group-ot cégünk, az Absolvo Consulting támogatta a teljes tranzakciós folyamat során.

Közreműködtünk a cégcsoportot és erősségeit bemutató befektetői dokumentumok elkészítésében, a pénzügyi terv összeállításában, a potenciális nemzetközi befektetők megkeresésében, a befektetői tárgyalások támogatásában, az ajánlatok értékelésében, az átvilágítás támogatásában, a befektetés főbb feltételeinek kialakításában, illetve a tranzakció egyéb feladatainak és a zárásnak a koordinálásában.