Makai Gábor, igazgató

Makai Gábor

Igazgató
Growth financing I M&A

Makai Gábor

Gábor 2022. februárjában igazgatóként csatlakozott az Absolvo csapatához, kiemelt szakértői területei az M&A tranzakciók, akvizíciók, a cégértékelés és az akvizíciók előtti pénzügyi átvilágítás.

Pályafutása során közel 1 milliárd EUR értékű M&A tranzakció lebonyolításában vett részt stratégiai- és pénzügyi befektetőkkel; mind eladó, mind vevő oldali tranzakciók terén senior tapasztalattal rendelkezik.

Az Absolvo-hoz történő csatlakozását megelőző 5 évben az EGIS Gyógyszergyár Zrt-nél hazai és regionális cross border gyógyszeripari akvizíciókat menedzselt. Ezt megelőzően az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) magyarországi befektetéseiért, illetve finanszírozási projektjeiért felelt az infokommunikációs, pénzügyi, energetikai, és nagyvállalati szektorokban, valamint az Ernst&Young-nál M&A tanácsadóként eladó és vevő oldali tranzakciók előkészítését, átvilágításokat, cégértékeléseket, pénzügyi tervezési feladatokat menedzselt többek között technológiai cégek, pénzügyi intézmények és hagyományos gyártó iparágakban működő vállalkozások számára.

Gábor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végzett műszaki menedzserként, majd mérlegképes könyvelői végzettséget és Chartered Financial Analyst (CFA), ill. a Central European University képzésén Executive MBA diplomát szerzett.