Absolvo
Equity Thursday meetup - kockázati tőke nyakkendő nélkül

Csiszolatlan gyémántok

Következő, a HunBan-nal (Hungarian Business Angel Network) közös szervezésű Equity Thursday online meetuponkon olyan konkrét esetekkel és olyan (angyal)befektetőkkel járjuk körbe ezt az izgalmas témát, akik kézzel fogható eredményt tettek le az asztalra a „gyémántcsiszolás” terén: felfedezték a tehetséget, befektettek még az út elején (amikor esetleg senki más nem akart még), támogatták-mentorálták-kísérték-tolták őket útjukon – és sikeres startupot / scaleupot „neveltek”, sínre téve a következő körös befektetést – akár nemzetközi befektetőktől.

Amit biztosan megkérdezünk:

  • Hogy lehet a korai fázisú csapatok között megtalálni a csiszolatlan gyémántokat?
  • Hogy „csiszolódnak” scaleup-pá?
  • Miben és hogyan segíthet az angyalbefektető / befektető?
  • Milyen célpontokat nem keresnek, mi a “red flag” számukra egy projektben, csapatban?

A témát korai fázisú, befektetőt kereső startupok, csapatok mellett angyalbefektetők, ill. angyalbefektetést fontolgatók / tervezők figyelmébe is ajánljuk!

Csiszolatlan gyémántok - meetup

Vendégünk lesz:

  • Weiszbart Zsolt, aki jelenleg a Day One Capital partnere, és olyan vállalkozásokban ismerte fel a kivételes lehetőséget és jelent meg (angyal)befektetőként, mint a Distinction (Skyscanner felvásárolta 2014-ben) a Nowtechnologies, a Recart, a Craft – és a Shapr3D.

Zsolt a Shapr3D első (angyal)befektetője; mára a csapat olyan befektetőket tudhat maga mögött, mint a Point Nine Capital, a Creandum vagy a Speedinvest. Az első magyar applikáció, ami díjat kapott az Apple Design Awards-on . Egyszerű, egyenes útnak tűnik, csak “elindulni volt nehéz”. Ám hisszük vagy sem, a seed kör során sorra utasították el a befektetők a startupot – akik ma már boldogan szállnának be. Mit látott a csapatban Zsolt, hogy ismeri ő fel a csiszolatlan gyémántokat? Hogy jutott el odáig a startup, hogy ma már az egyik “felkapott” scaleup? Mi az ő szerepe a történetben?

  • Szőke Márton, aki már 19 évesen vállalkozást alapított, a magyar angyalbefektetői “világ” egyik úttörője. Az IndexTools-t 2000-ben alapította, 5 év múlva New Yorkban nyitnak irodát, majd 2008-ban felvásárolja a céget a Yahoo. A magyar tehetségek nagy örömére Márton (angyal)befektetőként számos vállalkozás növekedésében megjelent: Autohop, Soneas, Tresorit, OrthoSera, Bitrise, Recart, Omixon Biocomputing és legutoljára a Logiscool.

Mit látott meg például a Tresoritban? Hogy növi ki magát egy “ifjú titánokból” álló csapat nemzetközi scaleup-pá? Befektető társai szerint Márton rengeteg értéket ad a csapatainak; ő hol látja a szerepét? Egyáltalán milyen a “jó befektető”?

A beszélgetéseket Csillag Péter, a Starschema alapítója / CEO-ja, a HunBan tagja, valamint Horgos Lénárd, az Absolvo partnere moderálja majd.

A programról:

  • Az ingyenes online meetup Zoom-on zajlik majd, az Equity Thursday meetup csoporton keresztül regisztráció szükséges.
  • Kérünk, hogy 17.15-17.30 között jelentkezz majd be a regisztráció után kapott linken keresztül a „váróba”, kezdéskor a meetup host enged majd be
  • 17.30-kor kezdünk
  • A meetupot kb. 18.45-kor zárjuk a Q&A-vel.

További részletek, információk, regisztráció: Equity Thursday meetup – Csiszolatlan gyémántok